Čistilna akcija okolice šole

Na šolskem dvorišču za zavodom Vega je danes navsezgodaj stekla akcija, ki so jo dijaki že nekaj časa pričakovali. Prvo šolsko uro je namreč peti razred omenjenega zavoda stopil iz učilnice, si pri postrežnicah sposodil rokavice in črne žaklje, ter v spremstvu profesorja šel na dvorišče, da ga očisti vseh smeti, ki so se nabrale ob steni šolskega poslopja.
“Postajalo je neznosto,“ so v prejšnjih dneh dejali dijaki, “pogled skozi okna nam je ponujal pogled na pravo smetišče.
Bilo nas je sram, da preživljamo vsako jutro ob vrtu, ki bolj spominja na odlagališče kot na zelenico. Kljub temu, da smeti nismo odvrgli mi, smo se odločili, da je prav, da očistimo naš vrt. Upamo, da bomo za zgled ostalim dijakom našega šolskega centra. Ne samo v čiščenju, a predvsem v tem, da spoštujemo okolje, v katerem živimo, in skupaj skrbimo, da ga ohranimo lepega in čistega. Smeti se ne sme brezbrižno metati na tla ali jih metati skozi okna, ker s tem mažemo svoje okolje!”
Dijaki so počakali lep sončen dan brez vetra (burja je v preteklih tednih veliko pripomogla k nabiranju smeti, saj jih je tudi od drugod prinesla na naš vrt in jih spustila razpršene po grmih, drevesih in ob stenah), ura v naravi pa jih je kljub trudu navdušila.
“Upamo, da bomo za to dobili najvišjo oceno iz vedenja!,” so hudomušno komentirali dijaki. “Če pa ne, bi lahko vsaj dobili en dodatni kredit za maturo. Ali vsaj pol kredita, morda nam bo prav tista polovička služila čez kak mesec!”
Maturitetna komisija bo verjetno težko upoštevala tako prošnjo, a profesorski zbor in drugi dijaki so nadebudnim petošolcem gotovo hvaležni za opravljeno delo.