Strokovna ekskurzija na Gorenjsko

Dijaki 1. in 2. razredov so se v torek, 19.04.2016, udeležili strokovne ekskurzije na Gorenjsko, ki jo je nudilo Ministrstvo za izobraževanje, zananost in šport RS v koordinaciji Zavoda RS za šolstvo.
Zbiranje je bilo v zgodnjih jutranjih urah na parkirišču v Rožni dolini, kjer so si zaspani dijaki, ki so prišli dovolj zgodaj, nabavili tudi malico. Kljub dobrim vremenskim napovedim je bilo jutro precej hladno, saj je bilo nebo prekrito z oblaki, pihala pa je tudi precej močna burja. Nekateri so se že bali, da bo dan zelo hladen in da niso dovolj oblečeni, čeprav so jih profesorji mirili, da bo verjetno na Gorenjskem lepše in topleje.

Dijaške športne igre

V ponedeljek, 2. maja, so se dijaki nekaterih razredov tehniškega pola (3V., 3C., 2V., 2Z) udeležili nogometnega turnirja, ki ga vsako leto organizira ministrstvo za šolstvo. Tokrat so se v okviru dijaških športnih iger pomerili na deželni ravni.
Fantje so na žalost začeli s spodrsljajem in prvo tekmo izgubili za las, saj je bil končni rezultat 4:3 za ekipo iz videmske pokrajine. To je pogojevalo nadaljevanje, tako da so pristali na končnem 3. mestu. Dosezek je vse prej kot zanemarljiv, saj se je naše moštvo pošteno spotilo, poleg tega pa so dijaki tudiNogommT sestavili kvalitetne pisne  prispevke na temo fair play v nogometu, ki jih je predvidevala letošnja oblika turnirja.
Na koncu so Mattia B., Janez, Nicolas, Matija Mal., Dimitri Pav., Elia, Anej, Kevin, Matija Mar., Thomas in Dimitri Pet. veselo odnesli domov vsak svojo kolajno, majico in seveda "tezje" noge od tistih, s katerimi so zjutraj prikorakali na igrišča.

School trip to Emilia Romagna

Ravenna

In March 2016 our class went on a school trip to Emilia Romagna. We visited some Italian cities which are Bologna, Ravenna, Ferrara, Arquà and Monselice.

Ravenna is an Italian city. It’s the biggest city (comune) of Emilia Romagna. It was the capital city of the Western Roman Empire from 402 to 476 A.D. It is an inland city, but with a canal it has been connected with the Adriatic Sea.
Etruscans, Romans, Byzantins, Lombards and other populations used to live there. There are some important historical places that prove that these tribes lived in this territory. We visited them.
FaLang translation system by Faboba
High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT