Tri dijakinje upravne smeri TT Ž. Zoisa na šestmesečnem šolanju v Ljubljani

Tri dijakinje 4.razreda upravne smeri zavoda Ž. Zoisa so 1.septembra začele šestmesečno šolanje v Ljubljani, z možnostjo, da v to šolanje podaljšajo tudi čez celo šolsko leto. Na predlog Slov.I.K.­a, ki je nositelj tega projekta, bodo vključene v redni šolski pouk na ekonomski gimnaziji na Roški cesti.
Izbirale bodo lahko tudi posamezne predmete, ki so nekoliko drugače zastavljeni v primerjavi z našim predmetnikom, a so na ravni njihovega predznanja in učnih sposobnosti. Gre torej za enkratno priložnost, ki jim bo omogočila širitev obzorja, izpopolnjevanje znanja slovenskega jezika, učenje tudi drugih jezikov in pridobivanje novih slošnih in strokovnih znanj. Dijakinje bodo namreč lahko usvajale temeljna teoretična, pa tudi dodatna specializirana znanja v skladu z izbiro študijske smeri.
Poleg tega bodo imele na razpolago pester nabor izven šolskih aktivnosti in se bodo tako lahko polnopravno vključile v novo bivalno okolje.
Z omogočanjem šolanja v Ljubljani se naša smer zavoda Žige Zoisa navezuje na matično Slovenijo in se obenem odpira v svet ter skrbi za kakovostno izmenjavo idej in znanja. Obogateni z mednarodnimi izkušnjami bomo svojim dijakom lahko nudili študijski program, ki temelji na inovativnosti in podjetništvu ter upošteva potrebe gospodarstva in zaposlitvene trende.