Feri Lainšček obiskal dijake goriškega tehniškega pola

V četrtek, 18.12., smo dijaki tehniškega pola doživeli pravo božično presenečenje, saj nas je spet obiskal pesnik in pisatelj Feri Lainšček. Medtem ko nam je lani spregovoril o koreninah, jeziku, sanjah in o svobodi ter o tem, da ne smemo dovoliti, da nam to svobodo zamejujejo, je svoj tokratni obisk posvetil eni sami temi, ljubezni.
Ljubezen je po njegovem  mnenju najpomembnejša stvar  v življenju vsakega izmed nas in jo nekateri iščemo celo življenje, drugi pa najdemo in tako v rokah držimo edini pravi zaklad.
Knjižničarka, pravljičarka in mladinska pisateljica Vesna Radovanovič  je pisateljev razgovor z nami občuteno  dopolnjevala z branjem pravljice, pesmi ter odlomka iz zadnjega romana . Poslušali smo v zbrani tišini. Gosta sta namreč  z besedami pričarala valovanje odprte prekmurske pokrajine in njenih zgodb, ki so se  s svojim sporočilom dotaknile vseh nas.
Zanimiva je bila tudi predstavitev Lainščkovega zadnjega romana Strah za metulje v nevihti , ki ni nastajal na že utečen, tradicionalen način, pač pa je pisatelj  35 poglavij sproti objavljal na Facebooku, pri čemer ga je spremljalo 1.600 sledilcev.
Dijaki tehniškega zavoda Ž. Zois