Ekskurzija v Ljubljano

on .

V predbožičnem času  smo se udeležili eskurzije v Ljubljano. Odpotovali smo izpred šole ob 6.45. Ko smo prišli v Ljubljano, smo za Bežigradom  obiskali tamkajšnjo srednjo tehniško in strokovno šolo. 

Feri Lainšček obiskal dijake goriškega tehniškega pola

on .

V četrtek, 18.12., smo dijaki tehniškega pola doživeli pravo božično presenečenje, saj nas je spet obiskal pesnik in pisatelj Feri Lainšček. Medtem ko nam je lani spregovoril o koreninah, jeziku, sanjah in o svobodi ter o tem, da ne smemo dovoliti, da nam to svobodo zamejujejo, je svoj tokratni obisk posvetil eni sami temi, ljubezni. 

Izlet na Otok Cona in Oglej

on .

»Cankarjevci« nadaljujejo priprave na 12. mednarodni festival »Več znanja za več turizma«
 

Enodnevni strokovni izlet na Otok Cona in v Oglej

 
V četrtek 11. decembra 2014 smo se dijaki poklicnega zavoda za turistične dejavnosti »I. Cankarja« z avtobusom odpeljali do izliva Soče in otoka Cone. 
Namen izleta je bil, da aktivno spoznamo izliv Soče in naravni rezervat Otoka Cone ter da zberemo čim več podatkov, da izdelamo raziskovalno nalogo in kratek film za projekt, ki ju bomo predstavili na turistični tržnici - festivalu »Več znanja za več turizma« v Ljubljani na sejmu TIP (turizem in prosti čas).

Spodbujanje podjetništva

on .

Spodbujanje podjetništva na poklicno –tehničnem zavodu Cankar – Vega – Zois

 
V zadnjih letih se je marsikateri maturant poklicno – tehničnega pola Cankar – Vega – Zois odločil, da je zaplul v podjetniške vode. Nekateri so nadaljevali družinsko tradicijo in od prejšnje generacije prevzeli domače podjetje, drugi so razvili svojo podjetniško zamisel in ustanovilii svoje podjetje. Večina iz med teh dijakov je aktivnih v primarnem sektorju od vinogradništva do turistične kmetije, drugi, predvsem dijaki šole Vega, pa so se usmerili v sektor informative in elektronike. Vsak profesor, ki svoje delo opravlja s srcem, se po nekaj letih vpraša, koliko je sam doprinesel k temu, da so ti bivši dijaki tako uspešno začeli in da kljub vsem težavam vztrajajo.

Andrea Bellavite - "Več znanja za več turizma"

on .

Andrea Bellavite na zavodu Ivana Cankarja

V torek, 2. decembra 2014 smo dijaki zavoda Ivana Cankarja v sklopu projekta “Več znanja za več turizma”, gostili novinarja Andrea Bellavite, avtorja knjige “L’Isonzo” (Soča). Knjiga bo predstavljena v petek, 5. decembra v Palači Attems v Gorici. 
FaLang translation system by Faboba
High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT