Nagrajevanje natečaja Spoznaj borzo – Conoscere la borsa

Tudi letos so dijaki Tehniškega zavoda Cankar – Vega – Zois uspešno tekmovali na natečaju Spoznaj borzo – Conoscere la borsa, ki ga organizira Deutscher Sparkassen Verlag GmbH iz Stuttgarda. Na natečaju sodelujejo dijaki višjih srednjih šol iz Italije, Nemčije, Španije, Luksemburga in Švedske. Sodelovanje na natečaju je goriškim dijakom omogočila Fundacija goriške hranilnice – Fondazione cassa di risparmio di Gorizia, ki je dijakom in profesorjem plačala predvideno vpisnino in nudila profesorjem tehnično pomoč za izvedbo natečaja.
Kot vsako leto so se dijaki in profesorji razdelili v manjše skupine, ki so imele od 2 do 5 članov in vsaka ekipa je prejela virtualnih 50.000 evrov. S tem denarjen je morala vsaka ekipa kupovati delnice, obveznice in deleže investicijskih skladov. Tekmovanje se je začelo 5. oktobra 2016. Zmagala je ekipa, ki je 15. decembra 2016 beležila najvišji kapital.
V četrtek, 16. februarja 2017, je potekalo nagrajevanje v šolskem avditoriju. Letos so bili pri tem najbolj uspešni dijaki Giulia Colus, Anej Zanier in Evelyn Robazza, ki obiskujejo 4. razred zavoda I. Cankarja. Uvrstili so se na drugem mestu na pokrajinski ravni in na osemnajstem mestu na državni ravni. Poleg dijakov sta se dobro uvrstili tudi ekipi profesorjev s prvim in drugim mestom na pokrajinski ravni ter drugim in enajstim mestom na državni ravni.